Dziś jest: 16.07.2025
Imieniny: Benity, Eustachego
Data dodania: 2025-07-16 13:16

Redakcja

Sklep sezonowy Żabki – dodatkowa szansa na rozwój dla aktywnych franczyzobiorców

Sklep sezonowy Żabki – dodatkowa szansa na rozwój dla aktywnych franczyzobiorców
Szymon Krysztofiak, franczyzobiorca sklepu Żabka
Fot. Materiał Partnera

Prowadzenie sklepu sezonowego to propozycja kierowana do najbardziej zaangażowanych franczyzobiorców sieci Żabka, którzy chcą rozwijać swój biznes latem w popularnych miejscowościach turystycznych nad morzem, jeziorem czy w górach. To dodatkowa szansa dla przedsiębiorców na zwiększenie swoich dochodów, dotarcie do nowych klientów i zdobycie cennego doświadczenia – przy wsparciu operacyjnym i logistycznym ze strony sieci.

reklama

W tym roku Żabka uruchomiła blisko 160 sezonowych placówek w najbardziej atrakcyjnych lokalizacjach turystycznych w Polsce – od popularnych nadmorskich kurortów, przez malownicze Mazury i Kaszuby, aż po górskie miejscowości. Sezonowe placówki działają zarówno w lokalach stacjonarnych, jak i w nowoczesnych kontenerach handlowych. To format funkcjonujący tylko w wybranych miesiącach w roku – dopasowany do specyfiki miejscowości turystycznych i ich intensywnego sezonu.

Tu wszystko dzieje się szybciej, więc trzeba być dobrze przygotowanym. Turyści wychodzą rano
z pensjonatu lub hotelu i od razu chcą coś zjeść albo napić się kawy przed wyjściem na plażę. Najchętniej wybierają pizzę, hot dogi, kawę i herbatę –
mówi Beata Jaworska, franczyzobiorczyni Żabki w Rowach nad morzem, która prowadzi również sklep całoroczny w Słupsku.

Dla franczyzobiorcy prowadzenie sklepu sezonowego to intensywny, ale jednocześnie bardzo satysfakcjonujący czas. To okazja, by działać w wyjątkowej lokalizacji – tuż przy plaży, nad jeziorem lub w sercu tętniącego życiem kurortu – a także możliwość wypracowania dodatkowego przychodu w krótkim, ale bardzo dynamicznym sezonie. To właśnie tacy partnerzy, którzy wyróżniają się determinacją, odpowiedzialnością i doskonałą organizacją pracy, otrzymują propozycję objęcia sklepu w takim formacie.

Sklep Żabka, Krawia

Podszedłem do tego jak do wyzwania i możliwości zdobycia doświadczenia. Była to bardzo dobra decyzja, bo każdego dnia zbieram nowe umiejętności menadżerskie. Nie chciałem ograniczać się do jednego sklepu, a pragnąłem spróbować zarządzać dwoma zespołami i spojrzeć na ten biznes z szerszej perspektywy – stwierdza Przemysław Piaścik, franczyzobiorca prowadzący sklep sezonowy Żabka w Ukcie nad rzeką Krutynią.

Sieć Żabka zapewnia franczyzobiorcom pełne wsparcie – gotowy lokal lub kontener handlowy
z pełnym wyposażeniem, sprawdzony model operacyjny i logistyczny oraz szeroki asortyment, dostosowany do wakacyjnych potrzeb konsumentów. W 2024 roku w sklepach sezonowych sprzedano niemal 11 milionów sztuk napojów i ponad milion porcji lodów – to pokazuje potencjał sklepów tego formatu.

Szymon Krysztofiak, franczyzobiorca sklepu Żabka

Format sezonowy, obecny w sieci Żabka od 2016 roku, jest z roku na rok systematycznie rozwijany. Niektóre z placówek, dzięki swojej popularności, z czasem przekształcane są w sklepy całoroczne. To otwiera przed franczyzobiorcami kolejne możliwości rozwoju.

W Żabce warto się starać, a prowadzenie sklepu sezonowego to dowód, że rzetelne zarządzanie biznesem i zaangażowanie naprawdę się opłacają – dodaje Szymon Krysztofiak, franczyzobiorca sklepu Żabka w Gdańsku i sklepu sezonowego we Władysławowie nad morzem.

Więcej informacji: www.zabka.pl/franczyza

Artykuł sponsorowany

Galeria
Dodawanie komentarzy zostało wyłączone