Czegoś takiego w regionie jeszcze nie było. Od dziś w olsztyńskiej Galerii Warmińskiej działa sieć restauracji Popeyes, specjalizująca się w daniach z kurczaka, przyrządzonych wedle tradycyjnej, luizjańskiej receptury.
Choć restauracja oficjalnie zaczęła obsługiwać gości od godziny 10, znalazł się człowiek, który "walkę" o czołowe miejsce w kolejce rozpoczął już wczoraj. Pochodzący z Mazowsza, student Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, pojawił się w galerii już we wtorek po południu. Następnie, po zamknięciu sklepów, czekał przy drzwiach GW w namiocie.
Drugi również był młody mężczyzna, który czekał od 2 w nocy. Trzecie miejsce „obstawił” inny fan luizjańskiego kurczaka, który pojawił się na miejscu o 4 nad ranem. Wszyscy panowie zostali nagrodzeni za swoje poświęcenie voucherami na darmowe burgery przez rok.

Gratisów dla osób, które zdecydowały się spędzić środowe przedpołudnie w kolejce do nowo otwartej restauracji było jednak więcej. Pierwsze 100 osób otrzymało darmowe kanapki.
Otwarciu towarzyszył występ zespołu brassbandowego, ponadto goście mogli zrobić sobie brandowane tatuaże, własne kubki, zdjęcia na stoisku z instaxami oraz wygrać różne gadżety. Otwarcie 24. lokalu sieci w Polsce i 1. na Warmii i Mazurach uświetnili swoją obecnością przedstawiciele firmy z Warszawy.
Popeyes jest obecny na rynku od 1972 roku i zasłynął na świecie dzięki recepturze marynowania kurczaka przez 12 godzin w mieszance inspirowanej Luizjaną oraz chrupiącej panierce. W Polsce sieć zadebiutowała w roku 2023 od lokali we Wrocławiu, Warszawie i Szczecinie.























Komentarze (15)
Dodaj swój komentarz