| _______________________________________________________
PRAWIDŁOWA  BIOLOGICZNIE,  PROZDROWOTNA  METODA  ODŻYWIANIA:
Tzw. dla współczesnego człowieka powinna akceptować wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone reguły.  Stanowi to trudny problem, ale bez badań; krew, wydzieliny, wydaliny, pierwiastki włosa, jest to absolutnie niemożliwe. 
WTEDY  MOŻNA  TYLKO  PRZERZUCAĆ  SIĘ  PSEUDO  REGUŁAMI: 
Na węch i czucie, również przypuszczenia. Kto zada sobie trud i zbada jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na rodzaje białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne ew. drobna skala technicznego błędu. 
A  WIĘC;  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI,  RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2,  WAŻNA  JEST  WIEDZA: 
Klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, NISKICH  WĘGLOWODANÓW, WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. To wystarcza, aby samemu decydować o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście,  rozwiązanie trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny zdecydowanie, też nam to potwierdzi.
KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.
_______________________________________________________ | 
                                                
                            2013-08-30 12:49:44                         | 
                                                
                                                            Dobra żywność naszą specjalnością...
                                                     | 
                    
                                        
                        | _______________________________________________________
PIWO. DIETA. BŁĘDY  TABEL  WG  INDEKSU  GLIKEMICZNEGO. ♥♥♥♥♥
BH.236.
MOTTO: PIWO, TO  OCZYWISTOŚĆ. *****
WIKIPEDIA:
Piwo; najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie. W znaczeniu ogólnym piwo to każdy napój otrzymany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi i białek zawartych w ziarnach zbóż i poddany fermentacji alkoholowej. W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się zawierający alkohol i dwutlenek węgla napój otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich.
IRL KRAKÓW:
Wymieniony wyżej napój (piwo) zawsze wzbudza kontrowersje, lecz u Nich liczą się wyłącznie badania. Zawartość tłuszczu w tym napoju to 0%, czyli od tłuszczu nie utyjemy, bo go nie ma. Węglowodany są, ale jest ich bardzo mało i są to tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, zatem wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: piwo jasne do 8% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne.
PROBLEM  MOŻE  WYSTĄPIĆ,  DOPIERO  W  PRZYPADKU  KUMULACJI  TOKSYN: 
Tj. gdy wypijamy więcej niż 0,5 litra takiego napoju dziennie. W przeciwnym razie przy mniejszym spożyciu nasze laboratorium (wątroba) radzi sobie neutralizując tę małą ilość toksyn skutecznie. Wobec tego napój ten nie może być zalecany, nie musi być zakazany i dlatego też klasyfikuje się go jako dozwolony. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA: 
Piwo to napój po którym się nie tyje, czyli biologiczne realia. Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.*****
NIEPRAWDY  BIOLOGICZNE  ORAZ  PUSTE  FRAZESY: 
O piwie i nie tylko o piwie, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.
GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE: 
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszjąc się przy tym skutecznie.
  
PRZECIEŻ  DO  NICH,  NIE  MOŻESZ  ZADZWONIĆ,  BO  NIE  MA  GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie,  dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL  KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto.
NALEŻY  TAKŻE  DOSTOSOWAĆ  SIĘ  DO  WSKAZÓWEK  DIETETYCZNYCH:
I realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy. 
CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego. 
ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.236.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna. 
_______________________________________________________ | 
                                                
                            2013-06-13 16:06:09                         | 
                                                
                                                            Święto piwa coraz bliżej...
                                                     | 
                    
                                        
                        | 100 PLN to zwykłe / standardowe zadośćuczynienie. Taksówkarz zachował się racjonalnie i zwyczajnie na poziomie. Życzę zdrowia Twojemu dziecku! ***** | 
                                                
                            2013-04-29 21:52:06                         | 
                                                
                                                            ''Taksówkarz wyłudził ode mnie pieniądze. Czuję si...
                                                     | 
                    
                                        
                        | _________________________________________________________
MOTTO: PIWO, TO  OCZYWISTOŚĆ. *****
WIKIPEDIA:
Piwo; najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie. W znaczeniu ogólnym piwo to każdy napój otrzymany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi i białek zawartych w ziarnach zbóż i poddany fermentacji alkoholowej. W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się zawierający alkohol i dwutlenek węgla napój otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich.
IRL KRAKÓW:
Wymieniony wyżej napój (piwo) zawsze wzbudza kontrowersje, lecz u Nich liczą się wyłącznie badania. Zawartość tłuszczu w tym napoju to 0%, czyli od tłuszczu nie utyjemy, bo go nie ma. Węglowodany są, ale jest ich bardzo mało i są to tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, zatem wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: piwo jasne do 8% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne.
PROBLEM  MOŻE  WYSTĄPIĆ,  DOPIERO  W  PRZYPADKU  KUMULACJI  TOKSYN: 
Tj. gdy wypijamy więcej niż 0,5 litra takiego napoju dziennie. W przeciwnym razie przy mniejszym spożyciu nasze laboratorium (wątroba) radzi sobie neutralizując tę małą ilość toksyn skutecznie. Wobec tego napój ten nie może być zalecany, nie musi być zakazany i dlatego też klasyfikuje się go jako dozwolony. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA: 
Piwo to napój po którym się nie tyje, czyli biologiczne realia. Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.*****
_________________________________________________________ | 
                                                
                            2013-04-22 18:35:57                         | 
                                                
                                                            Piwo z czasów Kopernika od dziś dostępne dla olszt...
                                                     | 
                    
                                        
                        | _____________________________________________________
FENOMENALNE: 
CYWILIZACJA LUDZKA TRIUMFUJE! ♥♥♥♥♥
_____________________________________________________ | 
                                                
                            2013-04-05 15:10:08                         | 
                                                
                                                            ''Zawieś kawę'' dla nieznajomego. Czy akcja sprawd...
                                                     | 
                    
                                        
                        | ZDROWE SERCE = WZORCOWA DIETA. *****
_______________________________________________________
CHOROBY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU (wklejam przyjacielską notkę), A REALNA ENERGIA DLA KOMÓREK NERWOWYCH MÓZGU. ODŻYWIANIE  CZŁOWIEKA: INFO (BIOLOGICZNA  POMOC) *****
_______________________________________________________
ODŻYWIANIE  PRZY  OTYŁOŚCI  /  NADWADZE  /  CUKRZYCY  /  CHOROBACH  SERCA: INTELIGENTNE, TAKIE POLECAM. *****
1. Jemy niskotłuszczowo czyli: 
INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU.
2. Niskowęglowodanowo, a zatem (energetyczne): 
NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. 
3. Puenta to tabele:
IŻ  PRODUKTU. 
P. S. Realizując klasyfikację IŻ, organizm sam wykorzystuje złogi trójglicerydów w żyłach, oczyszczając je. Zwyczajne biologiczne reakcje, które równocześnie eliminują miażdżycę i nadciśnienie, a także cukrzycę typu 2. Spożycie CHLEBA  NA  OSTEOPOROZĘ-IRL, szprotek wędzonych oraz fasoli czyli produktów o dużej zawartości wapnia wyjaśnia celowość umieszczenia tych produktów jako zalecane.
4. Wykluczamy jednak z diety (niezdrowe dla człowieka) tzw:
WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD 26,01% WZROSTU.
ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
_______________________________________________________ | 
                                                
                            2013-04-04 16:48:42                         | 
                                                
                                                            Światowy Dzień Zdrowia w Olsztynie...
                                                     | 
                    
                                        
                        | Info o cukrzycy! *****
________________________________________________________
PRZY  CUKRZYCY  WAŻNYM  JEST,  ABY  DOSTOSOWAĆ  ODŻYWIANIE  DO  TABEL  Z  TZW.  NISKIMI  WĘGLOWODANAMI: 
Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie nie przekraczające po spożyciu dozwolonej granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
CHORUJĄC  NA  CUKRZYCĘ  POWINNIŚMY  ZATEM,  REALIZOWAĆ  DIETĘ: 
Wg tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO  26%  WZROSTU, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki powodują we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki ww węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają jakości.
TABELE;  DOZWOLONE  ORAZ  ZAKAZANE  DOPEŁNIAJĄ  WŁAŚCIWEJ  IDENTYFIKACJI  PRAWD  PRZYRODNICZYCH: 
Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 dni ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne.  
PAMIĘTAJMY,  ŻE  POZIOM  CUKRU  WE  KRWI  NIE  PODNOSI  ANI  POWIETRZE,  ANI  WODA  MINERALNA,  LECZ  ZJADANE  WĘGLOWODANY: 
Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować od zaraz. Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.  
WAŻNE.
GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****
GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.
ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
________________________________________________________ | 
                                                
                            2013-01-17 11:40:07                         | 
                                                
                                                            Olsztyn: Chore na cukrzycę kobiety w ciąży mogą li...
                                                     |