Joanna Jędrzejczyk nie przestaje zaskakiwać fanów. Po wydanej w 2017 r. książce biograficznej pt. „Joanna Jędrzejczyk. Wojowniczka”, której współautorem jest Przemysław Osiak, przyszedł czas na... książkę kucharską.
„Jedz, śmiej się i walcz!”, bo taki tytuł nosi książka, składa się nie tylko z 60. przepisów, ale także z części motywacyjnej. To za ten właśnie fragment wydawnictwa odpowiada olsztyńska mistrzyni świata w boksie tajskim. Za przepisy odpowiedzialny jest Jan Paszkowski, najmłodszy uczestnik pierwszej edycji „MasterChefa”. Książka jest dedykowana mamie Paszkowskiego, która przegrała walkę z chorobą.
- Oddajemy w Wasze ręce nasz wspólny projekt - książkę "Jedz śmiej się i walcz", która powstała przede wszystkim z pasji do jedzenia, gotowania, sportu, a co najważniejsze - z chęci do rozwijania pasji i realizacji marzeń. Moja pierwsza książka to biografia, a teraz nadszedł czas na kulinaria i dawkę motywacji.Pozycja dla smakoszy, sportowców, fitmaniaków i przede wszystkim dla każdego z Nas. Mega się cieszę ze współpracy z Jankiem – napisała na swoim fanpage'u na Facebooku Joanna Jędrzejczyk (pisownia oryginalna).
Premierę książki kucharskiej przewidziano na 5 czerwca, jednak już jest dostępna w przedsprzedaży.
Joanna Jędrzejczyk to pochodząca z Olsztyna zawodniczka boksu, muay thai, kock-boxingu i MMA. W historii sportu zapisała się jako trzykrotna zawodowa mistrzyni świata, dwukrotna mistrzyni Europy oraz czterokrotna amatorska mistrzyni świata, trzykrotna mistrzyni Europy i pięciokrotna mistrzyni Polski w boksie tajskim. Jędrzejczyk była pierwszą Polką, która dołączyła do organizacji MMA Ultimate Fighting Championship.
Fot. Joanna Jędrzejczyk/FB
Komentarze (2)