Dziś jest: 28.03.2024
Imieniny: Anieli, Jana, Sykstusa
Data dodania: 2010-08-09 10:35

Iwona Starczewska

''Zapachy'' na Wyszyńskiego

Cieszy w Olsztynie każda nowa inwestycja. Budują nowe ulice, basen czy sale warsztatowe dla Zespołu Szkół Gastronomicznych. Pytanie czy te inwestycje będą ''wyczuwalne'' dla olsztynian?

reklama
Na ul. Wyszyńskiego Unia zasponsorowała nam nowy dwukondygnacyjny obiekt oświatowy - warsztaty gdzie kształcić się będą adepci sztuki kulinarnej pobliskiego Zespołu Szkół Gastronomiczno - Spożywczych.


Nowy obiekt cieszy - trwają już prace wykończeniowe. Sprawia wrażenie solidnej budowli, wciśniętej pomiędzy wieżowiec Wyszyńskiego 18, a budynki SM "Pojezierze.

Mieszkańcy początkowo nie protestowali w sprawie powstania budowli, nikt z nimi nie konsultował jej powstania. Zaniepokojenie wzbudził montaż na dachu urządzeń wentylacyjnych. Mając doświadczenie zapachowe z filtrami pobliskiej fabryki "MICHELIN" - mieszkańcy wolą dmuchać na zimne. Pytają czy instalowane urządzenia wentylacyjne-filtry posiadają pełną zdolność eliminacji zapachów i nie sprawią, iż odór przetwarzanych w celach szkoleniowych kulinariów wydobywający się z warsztatów nie "umili" im życia.



Źródło: - internauta - mieszkaniec

Komentarze (5)

Dodaj swój komentarz

  • SASIAD 2010-10-05 20:11:52 83.16.*.*
    GLUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC JAK NIE PODOBA IM SIE ZAPACH GASTRONOMI NIECH ZAKLADAJA MASKI NA USTA I NOS SMACZNEGO
    Odpowiedz Przenieś Oceń: 0 0
  • mieszkaniec 2010-08-11 11:10:07 81.190.*.*
    Jest rzeczowa konkretna odpowiedź. http://olsztyn.wm.pl/Prezydent-uspokaja-zaniepokojonych-mieszkancow,100853 Dziękujemy.
    Odpowiedz Przenieś Oceń: 0 0
  • aandrzej 2010-08-09 22:34:23 95.160.*.*
    jak dobry zapach to wyniuchac co ugotowali i to samo sobie na obiad zaserwowac mozna
    Odpowiedz Przenieś Oceń: 0 0
  • swojak 2010-08-09 20:31:48 81.190.*.*
    W tekście pada pytanie?. "Pytają czy instalowane urządzenia wentylacyjne - filtry posiadają pełną zdolność eliminacji zapachów i nie sprawią, iż "zapach" - odór przetwarzanych w celach szkoleniowych kulinariów, nie "umilą" im życia?" Lepiej pytać niż być postawionym przed faktem. Tu jest sens i logika powyższego materiału..
    Odpowiedz Przenieś Oceń: 0 0
  • Jakaja 2010-08-09 12:09:16 212.160.*.*
    Ludzie, naprawdę zajmijcie się poważnymi sprawami, a nie takie głupoty Wam po głowach chodzą! Jakie przykre zapachy z gastronomika??? Może obawiacie się, że padlinę psującą się będą tam przetwarzali i resztki prosto na ulicę wyrzucali?? Ja proponuję zakazać wszystkim restauracjom używania urządzeń wentylacyjnych!!!
    Odpowiedz Przenieś Oceń: 0 0

www.autoczescionline24.pl